XT

Starkare än någonsin

Scanias XT-serie är baserad på över 100 års erfarenhet och är redo att ta sig an de tuffaste utmaningarna. Scanias XT-program kan skräddarsys för att klara utmanande miljöer, säkerställa tillgänglighet och öka produktiviteten så att du kan driva en lönsam verksamhet. 

XT-programmet kännetecknas av en rad kraftfulla funktioner. Scanias XT-lastbilar utstrålar högsta kvalitet, robusthet och kraft.

STÅLSTÖT-FÅNGARE

XT stötfångaren ger utmärkt skydd för komponenterna framtill på fordonet. Dessutom minskar de oönskad avbrottstid och kostsamma hytt- och chassireparationer samt ger förbättrad mobilitet med sin större angreppsvinkel. Vid behov kan du också lägga till främre underkörningsskydd med automatisk nödbroms (AEB).

BOGSER-ANORDNING

Den lättåtkomliga dragbulten framtill ger en dragkapacitet på 40 ton, vilket motsvarar den högsta kapaciteten på marknaden. Det gör att fordonet snabbt och enkelt kan dras bort från eventuella problem utan att du ens behöver lossa lasten.

INSPEKTIONS-STEG

Via inspektionssteget på våra daghytter är det enkelt att kontrollera lasten eller karossen utan att behöva kliva ned från hytten. I hyttsidan bredvid dörren finns ett integrerat fotsteg, på taket sitter ett handtag och inuti hytten finns ytterligare ett handtag – allt
för att erbjuda bästa tänkbara ergonomi.

REBUSTA SPEGLAR

XT-seriens robusta speglar har en sträv, mönstrad yta som är reptålig och som hjälper speglarna att behålla sin funktion även på lång sikt.

Specifikationer för XT

Scanias XT-program genomsyras av flexibiliteten hos vårt modulsystem som ger dig många olika specifikationsalternativ.
Scania ratt interiör

FÖRARPOSITIONEN

Vi har förbättrat den direkta sikten och skapat en rymligare känsla för föraren genom att flytta förarpositionen framåt, sänka instrumentpanelen och ge A-stolparna en ny design. 

VALMÖJLIGHETER FÖR INSTRUMENT-PANELEN

Instrumentpanelen finns i olika utföranden och material som passar din verksamhet. Du kan också specificera en modul med ytterligare reglage.

VILOUTRUSTNING

Som tillval finns en 540 mm bred, nedfällbar bädd som är monterad i den bakre väggen. Där kan föraren ta en tupplur när han eller hon väntar på att få lasta eller lossa, och det går också bra att övernatta där vid behov.

Scania R 530 XT V8 6x4, tipper

HÖGT LUFTINTAG

Det höga luftintaget syftar till att förse motorn med så ren luft som möjligt, vilket är bra i dammiga miljöer. Det nya höga luftintaget kan väljas för hela motorserien, däribland 16-litersmotorn, och finns i två versioner – Standard och Heavy Duty.

FÄLLBART SERVICE-STEG

Det fällbara servicefotsteget i stötfångaren och instegshandtaget i fronten ger bra grepp och minimerar halkrisken. Instegshandtagen är integrerade i hyttfronten, så att vindrutan är enkel att komma åt. Detta förenklar och sparar tid i det dagliga underhållet.

STRÅLKASTAR-SKYDD

När man kör i krävande miljöer är det oerhört viktigt att ha pålitliga lampor som inte går sönder. Scania XT-fordonen har strålkastarskydd och integrerade dimljus i stötfångaren. 

KRÄNGNINGS-HÄMMARE

Krängningshämmaren i tre delar längst fram på hytten kan tas isär så att det blir enklare att komma åt kylaren och den extrautrustning som finns monterad framför motorn.

STÄNKSKÄRM

Scania lanserar ny stänkskärm för den andra framaxeln. Höjden justeras i fyra positioner för att matcha olika däckstorlekar, samtidigt som markfrigången upprätthålls för att passa påbyggnaden. Höjden justeras genom att man ändrar positionen för de övre eller nedre fästena. 

FÖRSTANSADE HÅL

Dessa förstansade hål på den övre raden ger stor flexibilitet för påbyggaren vid montering av påbyggnaden. Förutom att det sparar både tid och pengar säkerställs högsta möjliga Scaniakvalitet rakt igenom.

KOMMUNIKATIONS-GRÄNSSNITT

Scanias kommunikationsgränssnitt mot påbyggnad gör det möjligt att uppnå ett perfekt samspel mellan chassi och påbyggnad. Använd I/O-pinnarna eller CAN-gränssnittet. Utvidga I/O med ytterligare noder.

KRAFTUTTAGS-MÖJLIGHETER

För att driva extern utrustning behövs ett kraftuttag. Scania levererar kopplingsberoende och kopplingsoberoende kraftuttag på mellan 400 och 2 000 Nm för många olika behov – motordrivna, kopplingsdrivna och växellådsdrivna i två lägen.

Kontakta oss

Vänligen kontakta oss om du har några frågor om våra tjänster, 
produkter eller andra aktiviteter.

Konfigurera din egen

Med många valmöjligheter och ett stort urval av modulkonfigurationer kan du skräddarsy en lastbil som passar just din verksamhet. Låt det bli en Scania.