Motorer

Scania motorer

Världen är beroende av tung utrustning, fordon och fartyg för att möta dagens behov inom bygg- och anläggningssektorerna, materialhantering, jordbruk, kraftgenerering, transporter, räddningstjänster m.m.

Scanias kraftlösningar – som består av en mängd olika produkter och experttjänster – hjälper till att förbättra industriprocesser, öka tillgängligheten och produktiviteten, minska driftkostnader och minimera miljöpåverkan.

De är resultatet av över ett århundrade av banbrytande teknik och kontinuerliga förbättringar – alltid fokuserande på funktionssäkerhet och effektivitet.

Industrimotorer

Be-Ge Lastbilar AB levererar och underhåller industrimotorer. Det finns en industrimotor från Scania för varje jobb. Scanias globala motorplattform består av tre motorstorlekar med effekter från 202 till 566 kW och uppfyller alla befintliga och väntade utsläppsstandarder.

Marinmotorer

Be-Ge Lastbilar AB levererar och underhåller marinmotorer. Scania har en marinmotor för varje jobb. Vilken motor du än väljer får du en lösning som är utvecklad för tunga transporter. Den har häpnadsväckande effekt, svarar omedelbart.

Kraftgenerings- system

Scanias kraftsystem levererar problemfri kraftförsörjning överallt där den behövs och används som primära kraftkällor på avlägset belägna platser och evenemangsplatser. 

Uthållig funktionssäkerhet

Scanias motorer bygger på avancerad fordonsteknik och tillverkas i över 100 000 enheter varje år. Det garanterar tillförlitlighet, hållbarhet och robusthet. Den modulbaserade konstruktionen möjliggör en utmärkt tillgänglighet till reservdelar. 

Ren prestanda

Scanias kraftsystem anses allmänt tillhöra de mest effektiva på marknaden. Tillsammans med våra optimeringstjänster för drivlinor innebär detta att utsläpp och driftkostnader minimeras, tiden mellan tankningar förlängs och maskinens svar och hantering förbättras. 

Minimerad miljöpåverkan

Scania strävar inte bara efter att uppfylla de strängaste utsläppsstandarderna. Företaget strävar även efter att sänka koldioxidutsläppen genom att tillhandahålla energieffektiva kraftsystem samt realtidsdata om utsläpp för att skapa en grund för ytterligare besparingar. Att motorer kan drivas med alternativa bränslen bidrar också till denna övergripande ambitionen genom att hjälpa kunder minimera sin miljöpåverkan.  

Ett kraftfullt industrikoncept

Årtionden av nära samarbete med våra kunder har gett oss stor förståelse för de utmaningar som tillverkare av utrustning ställs inför. Scanias kraftsystem och tillhörande tjänster underlättar konstruktion och installation av utrustningen, vilket skapar mervärde i form av kostnadsbesparingar och energioptimering. Ytterligare kostnadsbesparingar kan dessutom uppnås tack vare att gemensamma fotavtryck, gränssnitt och komponenter delas mellan motorstorlekar och utsläppsstandarder. 

Ge kraft åt din verksamhet

Se filmen om hur Scanias lösningar där oöverträffade kraftsystem och experttjänster stärker tillverkarnas och användarnas verksamhet.

Kontakta oss

Vänligen kontakta oss om du har några frågor om våra tjänster, 
produkter eller andra aktiviteter.

Scania motorer

Världen är beroende av tung utrustning, fordon och fartyg för att möta dagens behov. Läs mer om Scania motorer – Power solutions här.